Vereniging voor makelaars en taxateurs QR code
Hoofdstraat 33
Hoofdstraat 33 Hoofdstraat 33 Hoofdstraat 33 Hoofdstraat 33

Hoofdstraat 33

Schijndel 5481AA

Verkoopmakelaar

Wouters Makelaardij B.V. Hoofdstraat 39
Schijndel 5481AA
  • 073-5430683
  • info@woutersmakelaardij.nl
  • www.woutersmakelaardij.nl
Type woning Herenhuis
Woonoppervlakte 378 m2
Aantal kamers 9
Aangeboden sinds 19 juni 2024

Omschrijving

Uniek Patriciërshuis, gemeentelijk monument uit 1864, gebouwd in eclectische bouwstijl. Gelegen in het centrum op een perceel van 1074m2, met een woonoppervlakte van circa 380m2. Dit bijzondere pand komt zelden op de markt en biedt een unieke kans om een stukje geschiedenis te bezitten. Mis deze gelegenheid niet om in een monumentaal huis te wonen met charme en karakter.

Historie van Het Hooge Huis aan de Hoofdstraat 33, Schijndel

Het Hooge Huis, gelegen aan de voormalige Grootestraat 33 (huidige Hoofdstraat) in Schijndel, is een historisch pand met een rijke geschiedenis. Dit patriciërshuis, uit 1864, is een prachtig voorbeeld van de eclectische bouwstijl, gebouwd door J.F.M. Dobbelaere. Dobbelaere was niet alleen een succesvolle leerlooier, maar zou later ook burgemeester van Best worden.

In 1898 kwam Het Hooge Huis in het bezit van gepensioneerde generaal-majoor en voormalig lid van de Tweede Kamer, B.R.F. van Vlijmen. Van Vlijmen, die na zijn militaire en politieke carrière een rustiger leven zocht, koos dit statige huis in Schijndel, waardoor het pand een nieuwe periode van aanzien en waardigheid inging.

In 1925 nam notaris J.F. Baggen zijn intrek in het pand en vestigde hij er ook zijn notariaat. Baggen was een bekende figuur in de gemeenschap, en zijn aanwezigheid in Het Hooge Huis gaf het gebouw opnieuw een prominente rol in het sociale en juridische leven van Schijndel.

Een belangrijke verbouwing vond plaats in 1936 onder leiding van architect Ch.J. van Liempd. Tijdens deze renovatie werd het huis voorzien van een tuinkamer, wat de charme en het comfort van het huis aanzienlijk vergroot. Deze toevoeging weerspiegelt de veranderende behoeften en smaken van de bewoners door de jaren heen.

Een interessante anekdote uit de geschiedenis van Het Hooge Huis is het gerucht dat generaal Montgomery er tijdens de Tweede Wereldoorlog zou hebben overnacht. Hoewel dit niet met zekerheid bevestigd kan worden, draagt het bij aan de mystieke en historische betekenis van het pand.

In de meest recente periode heeft de familie Jansen met veel plezier in het huis gewoond. Het is nu tijd voor een nieuw hoofdstuk in de rijke geschiedenis van "Het Hooge Huis".

Uw Toekomst in "Het Hooge Huis"?
Bent u de nieuwe bewoner van dit prachtige huis? "Het Hooge Huis" wacht op iemand die de geschiedenis zal voortzetten en nieuwe verhalen zal toevoegen aan zijn al rijke verleden. Dit historische pand biedt niet alleen een woonplek, maar ook een kans om deel uit te maken van de geschiedenis van Schijndel.

Indeling
Via de voordeur komt men in een vestibule met een aan de rechterzijde een wandschildering van een zwemmende vis. Door middel van een met een prachtige glas in lood vleugeldeur bereikt u de hal. De hal is ruim en voorzien van een zwart/wit marmeren tegelvloer en houten lambrisering. Aan de achterzijde bevindt zich een bijzonder mooi en origineel eikenhout trappenhuis met gebrandschilderde glas en lood ramen. Aan de linker zijde van de hal bevindt zich de salon. De salon is voorzien van een rijk stucwerkplafond met decoratieve sierlijsten, een zwart marmeren schouw en ingebouwde bankjes voor de venster openingen. De vensters zijn nog voorzien van de originele inschuifbare binnenluiken. Aan de rechterzijde van de hal bevindt zich de eetkamer. De eetkamer is tevens voorzien van een rijk stucwerkplafond met decoratieve sierlijsten en marmeren schouw. De wanden zijn gedeeltelijk bekleed met een eikenhouten lambrisering. Vanuit de eetkamer heeft u toegang tot een werkkamer. De werkkamer is voorzien van lambrisering. Vanuit de werkkamer heeft u toegang tot de aparte dienstingang en de centrale hal. Aan het einde van de centrale hal bevindt zicht het toilet, de tuinkamer, tweede eetkamer met aansluitend keuken en badkamer. De tuinkamer is voorzien van openslaande tuindeuren, houten visgraadvloer en art deco plafond. De tweede eetkamer is voorzien van een antieke Portugese cement tegelvloer, authentieke wandkasten, lambrisering en houtkachel. Aansluitend aan de eetkamer is de keuken gesitueerd. De keuken is voorzien van een klein aanrecht met ouderwetse waterpomp. De wanden van de keuken zijn gedeeltelijk betegeld en de vloer is voorzien van een antieke tegelvloer. Vanuit de keuken is er toegang tot de tuin en een badkamer. De badkamer is eenvoudig uitgevoerd met een ligbad, toilet, wastafel en douche.

Eerste verdieping
Via het fraaie trappenhuis bereik u de ruime overloop. De overloop is afgewerkt door middel van een houten visgraatvloer, en eikenhouten lambrisering. De overloop geeft toegang tot 3 slaapkamers, trap naar de zolder, en een kamer met pantry en toilet. De slaapkamers zijn ruim van opzet en voorzien van vaste kasten. De kamers zijn voorzien van hoge ramen die zorgen voor een aangename lichtinval. De slaapkamer aan de voorzijde beidt toegang tot een klein balkon met uitzicht op de hoofdstraat en de “Catharina” molen.

Tweede verdieping
De zolder is bereikbaar d.m.v. van een vaste trap, Deze zolderruimte beschikt over verschillende Velux dakramen en is tevens de standplaats voor de cv-installatie. Momenteel is de zolder gedeeltelijk gecompartimenteerd in verschillende slaapkamers en badkamer (toilet, wastafel en douche cabine). Indien gewenst zouden hier op eenvoudige wijze extra slaap-, kantoor- of hobbykamers kunnen worden gecreëerd.

Tuin
TUIN EN KOETSHUIS:
Het koetshuis is bereikbaar vanaf de Hoofdstraat en is verdeeld in twee gedeeltes bestaande uit het koetshuis en een stalgedeelte. Momenteel zijn deze ruimtes in gebruik als berging. De royale en volop privacy biedende achtertuin is gelegen op het zuid/westen waar het goed toeven is. Door de vrije ligging en de grootte van de tuin kunt u altijd wel een zonnig plekje in de tuin vinden. De tuin is aangelegd met een terras, een gazon, borders met vaste beplanting en een achterom.


Bijzonderheden
KENMERKEN:
- Bouwjaar: 1864
- Perceeloppervlakte: 1017 m2
- Inhoud: circa 1464
- Woonoppervlakte 379m2
- Fraaie karakteristieke monumentale Patriciërshuis woning
- Nog veel authentieke elementen aanwezig.
- Sfeervolle en lichte tuinkamer
- 8 kamers (te gebruiken als slaap- of-werk kantoor ruimte)
- Grote 2de verdieping met veel mogelijkheden.
- Privacy biedende en heerlijk groene tuin
- Pand is aangewezen als gemeentelijk monument
- Woning met rijke historie
- Voorzien van 12 zonnepanelen
- Centrum locatie
- Koper dient rekening te houden met renovatie- c.q. moderniseringskosten
- Cultuurfonds hypotheek eventueel mogelijk voor restauratie en verduurzamen (ovb).
- Voor virtuele rondleiding kunt u op onze site terecht
- Aanvaarding in overleg

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs € 1.000.000,- k.k.
Status beschikbaar
Aangeboden sinds 19 juni 2024
Aanvaarding in overleg
Oppervlakten en inhoud
perceeloppervlakte 1.017 m²
Woonoppervlakte 378 m²
Overige inpandige ruimte 29 m²
Externe bergruimte 29 m²
Gebouwgebonden buitenruimte 2 m²
Inhoud 1.463 m³
Bouw
Soort woonhuis
Soort woonhuis herenhuis
Type woonhuis geschakelde woning
Soort bouw bestaande bouw
Bouwjaar 1864
Bouwperiode -1906
Indeling
Badkamervoorzieningen
Aantal kamers 9
Aantal slaapkamers 5
Aantal badkamers 3
Aantal woonlagen 3
Voorzieningen zonnecollectoren, dakraam, glasvezel kabel
Buitenruimte
Ligging in centrum
Achtertuin 795 m² (53 m diep en 15 m breed)
Ligging achtertuin zuidwest
Energie
Isolatie voorzetramen
Verwarming c.v.-ketel
Warm water gasboiler eigendom
C.V.-ketel ReMeHa Quinta Pro 60 uit 2010 in eigendom

Afbeeldingen

Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding